Login

PLAY-Stonebridge

Location
Geraldine, South Canterbury
Area
320sqrm
Use
Function Centre
Services
Design, Contract Documentation and Construction Administration
Set in rural park like surrounds, Stonebridge is a purpose-built reception centre catering for conference, exhibitions, weddings and the like.

The concept for the venue was ‘the Barn’ aesthetic. The form would suit the rural setting, with the simple gable form creating the main Reception Hall with Lean too structures to each side – one housing the kitchen and guest facilities with the other forming a covered terrace out to the Lake. Giving a sense of grandeur to arriving is the exposed timber truss entrance canopy leading to the foyer.

To enhance the Barn aesthetic, plywood and batten form the majority of the cladding with the chimney and entrance columns formed from river stone reflecting the local surrounds.